Apparatuur & Software

Kwalitatieve apparatuur en geavanceerde software

De studio werkt met kwalitatieve apparatuur en de meest geavanceerde software/plugins voor muziekproductie en audiobewerking.

Zo gaat een zangopname door de beroemde grootmembraan condensatormicrofoon Neumann U87 Ai via een kabel van Mogami Gold door de audio interface Universal Audio Apollo X4. De audio gaat daarbij ook al gelijk door perfecte software-emulaties van beroemde stukken studio-hardware; zo is er meteen al een mooier geluid. Dit wordt opgeslagen in Logic Pro op een krachtige Mac.

Microfoon opnamestudio

Na de opname wordt de audio verder bewerkt met allerlei plugins van onder meer iZotope, Waves en Universal Audio, en met hardware mix controllers. Tijdens het mixen en masteren luistert de engineer af op o.a. de ultra-precieze monitorspeakers van Event Opal, ondersteund door ‘room acoustics correction’ software voor een betrouwbare frequentierespons. Sowieso is de studio-apparatuur aangesloten op hifi-stroomfilters voor een clean geluid.

Klanten kunnen gebruikmaken van de aanwezige gitaarversterkers en gitaren, waaronder een Fender Stratocaster, een elektronisch drumstel van Roland en twee MIDI-keyboards. Op een MIDI-keyboard kunnen naast piano alle mogelijke instrumenten via het triggeren van samples worden ingespeeld. De studio beschikt over een zeer uitgebreide geluiden-bibliotheek. Realistisch klinkende drum-, bas-, piano- en gitaarpartijen kunnen ook – zonder zelf het instrument te bespelen – met de computer worden aangemaakt met de laatste software van Toontrack en Native Instruments.

Even bellen?

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag.

Contact

Heb je vragen of wil je boeken? Neem gerust en vrijblijvend contact op!

SoundStudio Southwood
Willem van Outhoornstraat 86
2593 ZZ Den Haag

NL93ABNA0863020399
BIC-code: ABNANL2A

KvK
BTW

53216172
NL001382113B45

Bij de studio geldt betaald parkeren op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 14:00. De studio heeft een vergunning voor bezoekersparkeren: geef je kenteken door, dan is het parkeren gratis.